Big in Japan
Wat krijg je als een uit de kluiten gewassen Hollandse visfanaat de Japanse kustlijn verkent? Een mini-documentaireserie waar het water je van in de mond loopt.
Onze Marinus reisde per boot, trein en auto door het noorden van Japan. Daar ontmoette hij lokale producenten, sloot hij zich aan bij vissers en ging hij in de leer bij ambachtslieden. Een unieke kijk in het echte Japanse leven in en om de zee.
Marinus ontdekte de lekkerste gerechten en de grootste culinaire geheimen van Hokkaido. Japan zoals je het nog nooit geproefd hebt.
Laat alles uit je handen vallen, want dit wordt smullen.
Ons verhaal
北海について
Wij houden van expressieve sakes die je dorstig maken en je een glimlach op je gezicht bezorgen, want uiteindelijk is dat waar het leven om draait. We werken samen met kleine brouwerijen die unieke verhalen hebben en veelal traditionele stijlen produceren, zoals kimoto en yamahai. Deze stijlen vormen een belangrijk onderdeel van ons portfolio.
Image with text
Overline text
We reizen regelmatig naar Japan om de brouwerijen, de meesterbrouwers en hun sakes persoonlijk te leren kennen en direct bij hen in te kopen. Er gaat niets boven het bezoeken van de oorsprong want in de brouwerij, met je neus boven het fermentatievat, tijdens een goed gesprek met de brouwer – leer je de sake pas echt te begrijpen. We selecteren op basis van zuiverheid, originaliteit, structuur, visie en vakmanschap.
We hebben een duidelijk doel: de beste sake naar Nederland brengen en daarmee de Japanse eetcultuur eren. Deze missie sluit naadloos aan op de andere activiteiten van Hokkai Suisan, als importeur van Japanse kwaliteitsproducten. Eigenaar Marinus Noordenbos zet zich al meer dan 30 jaar in voor zijn geloof in de Japanse eetcultuur.