Collectie: Sake | Fruitig/Flamboyant
Deze stijl staat voor sakes die fruitig, bloemig, aromatisch en misschien eleganter, delicater en... flamboyant zijn. We associëren vaak "ginjo" of "daiginjo" sake met fruitige en bloemige tonen. Over het algemeen geldt dat hoe meer de rijst wordt gepolijst, hoe sterker deze aroma's kunnen worden (hoewel dit niet altijd het geval is). Deze categorie bevat ook sakes die zijn doordrenkt met verschillende smaken. Heb je ooit een junmai sake geprobeerd die is gemaakt met vlierbloesem of hop? Of sake geperfectioneerd met ingrediënten zoals yuzu of Japanse pruim? Deze, samen met meer klassieke ginjo's en daiginjo's, horen bij de "fruitig/flamboyant" categorie. Het is belangrijk om te onthouden dat fruitsmaken niet per se zoetheid aangeven. Sommige van de droogste sakes die we aanbieden, zijn hier te vinden. Dit type sake wordt het best genoten in een wijnglas, gekoeld. In het algemeen kun je zeggen dat het goed samengaat met een lunch, rauwe vis, salades, en andere niet te vette en mild gearomatiseerde gerechten.