Ons verhaal
Een Nederlandse visserszoon in een Japanse makreelfileerderij, zo begint het verhaal van Hokkai. Marinus was achttien toen zijn vader hem naar Japan stuurde om meer over vis te leren. Binnen de kortste keren was de boomlange vent verknocht aan het land.
Terug in Nederland startte hij Hokkai samen met zijn Japanse vrouw, vanuit een container in het rauwe industrie- en havengebied in IJmuiden. Toen nog met één product – de horsmakreel.
Japan in IJmuiden
Nu zijn we een internationaal opererend bedrijf, waar niet alleen Japanners en Nederlanders, maar mensen van over heel de wereld werken. Als groothandel voor de horeca, restaurant met onvervalst eten en winkel vol lekkernijen brengen we de smaak van Japan naar IJmuiden.
Dat heerlijke eten komt zowel uit Japan als uit de Noordzee. Kwaliteit boven alles. Kleinschalig, met liefde voor de producten en respect voor Japanse tradities. We vertellen er graag over, aan iedereen die het wil horen. Onze vette vis levert namelijk de vetste verhalen op!
Authentieke eetcultuur
We hebben een diepgaande, langdurige relatie met onze Japanse leveranciers en zetten ons in voor het behoud van de authentieke Japanse culinaire cultuur.
Een hoop mooie woorden misschien, maar uiteindelijk houden we gewoon van waanzinnig lekker eten, van hier tot Tokyo.
Ambassadeur voor de Japanse keuken
Het Japanse ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij beloonde ons met het predicaat ‘Japanese Cuisine Goodwill Ambassador’. Een eervolle onderscheiding die ons vervult met trots.