
Ons verhaal
De smaak van Japan in IJmuiden

Het begin
歴史
Het is 1989. Marinus Noordenbos, een Nederlandse visserszoon uit Driehuis wordt door zijn vader naar het verre Japan gestuurd. Hij gaat werken in een Japanse horsmakreelfileerderij in Numazu, aan de voet van de beroemde mount Fuji. Langzaam wordt hij verliefd op het land, een vrouw en uiteindelijk zelfs op de horsmakreel. Zo begint het verhaal van Hokkai.
Want terug in Nederland begon hij, inmiddels getrouwd met Yukiko, vanuit een container in het rauwe havengebied in IJmuiden, met het produceren van één product – de horsmakreel.

Japan in IJmuiden
日本とオランダ
Inmiddels is Hokkai een internationaal opererend bedrijf. Vijfendertig jaar geleden begonnen als visproducent maar nu doorgegroeid naar importeur van Japanse kwaliteitsproducten. Als groothandel voor de horeca, restaurant met authentieke Japanse sushi en winkel met een uitgebreid assortiment brengen we de smaak van Japan naar IJmuiden.
Die producten komen zowel uit Japan als uit de Noordzee. Kwaliteit boven alles. Kleinschalig, met liefde en respect voor Japanse tradities en bereidingswijzen. We vertellen er graag over, aan iedereen die het wil horen.

Japanese Cuisine Goodwill ambassador
日本食普及の親善大使
Door zijn decennia lange inspanning om de Japanse eetcultuur te verspreiden bekroonde het Japanse ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij Marinus met het predicaat ‘Japanese Cuisine Goodwill Ambassador’. Een eervolle onderscheiding die ons vervult met trots.