Mentaiko pasta
Mentaiko Pasta is zonder twijfel het meest geliefde fusiongerecht in Japan. De verrassende samensmelting van de traditionele Japanse mentaiko (gekruide koolviskuit) en Italiaanse pasta creëert een smaakexplosie die doet denken aan een zalige zeevruchten carbonara. De romige Mentaiko-saus, verrijkt met Parmigiano Reggiano, is de ultieme verbinder tussen deze twee eetculturen. Het beste van alles is dat dit gerecht in een handomdraai op tafel staat.
Ingrediënten
- 90 gram mentaiko (ongeveer 2 stuks)
- 2 eetlepels olijfolie
- 120 ml volle melk
- 120 ml kookroom
- 2 eetlepels Parmigiano Reggiano (geraspt)
- 200 gram droge spaghetti
- ¼ vel nori (in dunne reepjes geknipt met een schaar, als garnering)
- optioneel: twee blaadjes shiso (in dunne reepjes geknipt met een schaar, als garnering)
Bereiding
- Ontdooi de mentaiko in de verpakking in koud water.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in goed gezouten water.
- Mentaiko zit in een soort velletje. Prik aan één uiteinde en knijp de eitjes uit het velletje in een kom, alsof je tandpasta uit een tube knijpt.
- Voeg de olijfolie, halfvolle melk en Parmigiano Reggiano toe en klop samen tot een saus.
- Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je deze direct toe aan de kom met de Mentaiko-saus. Hussel de pasta goed door de saus.
- Garneer de pasta met de nori en shiso en serveer!